Sült lazac zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 40 dkg friss lazacfilé
- 3 szál angol szárzeller
- 20 dkg csiperke gomba
- 1 szál póréhagyma
- só
- bors frissen őrölve
- 3 ek vaj a sütéshez
- 1 kisebb citrom
Elkészítése: Elkészítése:
A lazacot az esetleges szálkáktól megszabadítom egy csipesz segítségével, majd a bőrét leválasztom, és elteszem a mélyhűtőbe (legközelebbre jó lesz egy halleves alaphoz). A
halat 4 szeletbe vágom, és előveszek egy serpenyőt. Vajat hevítek benne,és ráteszem a halat. Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, sózom borsozom, majd kiszedem, és meleg helyen tartom.
Vajat hevítünk egy másik serpenyőben, felszeleteljük a gombát, és lepirítjuk, majd félretesszük. A zellerszárat daraboljuk fel, és pároljuk meg. Szűrjük le a levét, és tegyük félre. A pórét karikázzuk fel, és a maradék vajon aranybarnára pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a zöldségekkel és a burgonyapürével a halat. Citrommal díszítjük.
A körethez törtkrumplit vajjal, sóval és 1 dl tejszínnel kikeverve kínálunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »