Hozzávalók:
Elkészítése: Elkészítése:
A lazacot az esetleges szálkáktól megszabadítom egy csipesz segítségével, majd a bőrét leválasztom, és elteszem a mélyhűtőbe (legközelebbre jó lesz egy halleves alaphoz). A
halat 4 szeletbe vágom, és előveszek egy serpenyőt. Vajat hevítek benne,és ráteszem a halat. Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, sózom borsozom, majd kiszedem, és meleg helyen tartom.
Vajat hevítünk egy másik serpenyőben, felszeleteljük a gombát, és lepirítjuk, majd félretesszük. A zellerszárat daraboljuk fel, és pároljuk meg. Szűrjük le a levét, és tegyük félre. A pórét karikázzuk fel, és a maradék vajon aranybarnára pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk.
Tálaljuk a zöldségekkel és a burgonyapürével a halat. Citrommal díszítjük.
A körethez törtkrumplit vajjal, sóval és 1 dl tejszínnel kikeverve kínálunk.