Sült lazac zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg friss lazacfilé
  • 3 szál angol szárzeller
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • bors frissen őrölve
  • 3 ek vaj a sütéshez
  • 1 kisebb citrom

Elkészítése: Elkészítése:

A lazacot az esetleges szálkáktól megszabadítom egy csipesz segítségével, majd a bőrét leválasztom, és elteszem a mélyhűtőbe (legközelebbre jó lesz egy halleves alaphoz). A

halat 4 szeletbe vágom, és előveszek egy serpenyőt. Vajat hevítek benne,és ráteszem a halat. Mindkét oldalát 4-4 percig sütöm, sózom borsozom, majd kiszedem, és meleg helyen tartom.

Vajat hevítünk egy másik serpenyőben, felszeleteljük a gombát, és lepirítjuk, majd félretesszük. A zellerszárat daraboljuk fel, és pároljuk meg. Szűrjük le a levét, és tegyük félre. A pórét karikázzuk fel, és a maradék vajon aranybarnára pirítsuk. Sózzuk, borsozzuk.

Tálaljuk a zöldségekkel és a burgonyapürével a halat. Citrommal díszítjük.

A körethez törtkrumplit vajjal, sóval és 1 dl tejszínnel kikeverve kínálunk.