Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- süllő szeletek
- liszt
- pirospaprika
- só bors
A majonézes burgonyasalátához:
- 1 kg főtt burgonya
- 450 gr tejföl
- 1 db csemege uborka
- 5 dkg trappista sajt
- só
- őrölt bors
- 1 tubus majonéz
- 1 tk mustár
- 1 nagy fej lila hagymakarikák
- olaj
- őrölt bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint citromlé
Elkészítése:
A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk. A paprikát a liszttel összekeverjük, a halszeleteket bele forgatjuk, és olajon szép aranybarnára kisütjük.
A saláta készítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk, majd elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát és a lilahagymát vékony karikákra felszeljük. Felaprítjuk a fokhagymát, a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, a sajt darabkákat és a feldarabolt csemegeuborkát.
Ráöntjük a burgonyára és hűtőbe tesszük. Pár óráig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Forrás: https://csokolade.network.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.