Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával recept

Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • süllő szeletek
    • liszt
    • pirospaprika
    • só bors

    A majonézes burgonyasalátához:

    • 1 kg főtt burgonya
    • 450 gr tejföl
    • 1 db csemege uborka
    • 5 dkg trappista sajt
    • őrölt bors
    • 1 tubus majonéz
    • 1 tk mustár
    • 1 nagy fej lila hagymakarikák
    • olaj
    • őrölt bors
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint citromlé

    Elkészítése:

    A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk. A paprikát a liszttel összekeverjük, a halszeleteket bele forgatjuk, és olajon szép aranybarnára kisütjük.

    A saláta készítése:

    A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk, majd elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát és a lilahagymát vékony karikákra felszeljük. Felaprítjuk a fokhagymát, a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, a sajt darabkákat és a feldarabolt csemegeuborkát.
    Ráöntjük a burgonyára és hűtőbe tesszük. Pár óráig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá