Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága
Süllő szeletek, majonézes burgonyasalátával

Hozzávalók:

  • süllő szeletek
  • liszt
  • pirospaprika
  • só bors

A majonézes burgonyasalátához:

  • 1 kg főtt burgonya
  • 450 gr tejföl
  • 1 db csemege uborka
  • 5 dkg trappista sajt
  • őrölt bors
  • 1 tubus majonéz
  • 1 tk mustár
  • 1 nagy fej lila hagymakarikák
  • olaj
  • őrölt bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítése:

A halszeleteket sózzuk, borsozzuk és legalább 1 órát állni hagyjuk. A paprikát a liszttel összekeverjük, a halszeleteket bele forgatjuk, és olajon szép aranybarnára kisütjük.

A saláta készítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, felkarikázzuk, majd elkészítjük az öntetet. A vöröshagymát és a lilahagymát vékony karikákra felszeljük. Felaprítjuk a fokhagymát, a tejfölt összekeverjük a majonézzel és a mustárral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a citromlevet, a sajt darabkákat és a feldarabolt csemegeuborkát.
Ráöntjük a burgonyára és hűtőbe tesszük. Pár óráig állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.