Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Süllő fokhagymával és szalonnával recept

Süllő fokhagymával és szalonnával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes méretű süllő (együtt kb. 50dkg)
    • 15 dkg kolozsvári szalonna
    • 3 dl tej
    • 5 gerezd fokhagyma
    • só, kakukkfű, bors
    • 25 dkg burgonya
    • 1 fél citrom leve

    Elkészítése: ó

    A jól megtisztított süllőt beirdaljuk és 2 gerezd fokhagymával, tejjel és sóval pácoljuk kb. 30 percig. A maradék fokhagymát, a szalonnát felszeljük. A hagymát az irdalásba nyomkodjuk, a szalonnát ráterítjük. A burgonyát felkarikázzuk, sózzuk és borsozzuk, majd az üveg edény aljára tesszük.

    A halakat ráhalmozzuk, fűszerezzük a kakukkfűvel. Majd alufóliával lefedve 20 percig sütjük. Amikor a krumpli is megpuhult, levesszük a fóliát és 3 percig pirítjuk. Amikor tálaljuk, egy kis citrommal lelocsoljuk. Csak a szálkára kell figyelni, mert azért akad benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá