Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sós-borsos tintahal recept

Sós-borsos tintahal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 kávéskanál só
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • 1 teáskanál petrezselyem
    • 7 dkg kukoricaliszt
    • 1 kk bors (őrölt)
    • 50 dkg tintahal (bébi)
    • 1 db citrom (a tálaláshoz)

    Elkészítése:

    A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk.

    Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes keveréket, majd a csápokat és tintahalkarikákat, így praktikusabb is, és nem piszkítjuk be a kezünket sem. Rázzuk jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres liszt.

    Ezután forró olajban szép pirosra sütjük. A kész halat szedjük ki papírtörlőre, és ha lecsepegett róla a felesleges olaj, akkor szedjük tányérra, és citromkarikával kínáljuk. Azonnal álljunk neki ennek a fenséges finomságnak!

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá