Sós-borsos tintahal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 2 kávéskanál só
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • 7 dkg kukoricaliszt
  • 1 kk bors (őrölt)
  • 50 dkg tintahal (bébi)
  • 1 db citrom (a tálaláshoz)

Elkészítése:

A kukoricalisztbe keverjük a borsot, sót és paprikát, petrezselymet, majd a tisztított tintahal karikákat belerakjuk, sorba annyit, amennyit egyszerre kisütünk.

Összerázzuk a tálban. Zacskóba is tehetjük a lisztes keveréket, majd a csápokat és tintahalkarikákat, így praktikusabb is, és nem piszkítjuk be a kezünket sem. Rázzuk jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres liszt.

Ezután forró olajban szép pirosra sütjük. A kész halat szedjük ki papírtörlőre, és ha lecsepegett róla a felesleges olaj, akkor szedjük tányérra, és citromkarikával kínáljuk. Azonnal álljunk neki ennek a fenséges finomságnak!