Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott pontyfilé recept

Rántott pontyfilé
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg pontyfilé
    • 3 ek finomliszt
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 ek zsemlemorzsa
    • só ízlés szerint
    • őrölt bors ízlés szerint
    • sütéshez olaj

    Elkészítése:

    A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom. A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom. A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át, a bőrét ne, így a szeletek egyben maradnak. Amikor 3 cm-t beirdaltam, levágom a szeletet. Ezt addig folytatom, míg végig nem érek az egész halon.

    Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem. Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.

    Karácsonykor ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.

    Ezen túlmenően bármilyen körettel kínálható.

    A rántott pontyfilé kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 174 kcal
    Fehérje: 15 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá