Rántott pontyfilé

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rántott pontyfilé

Hozzávalók:

  • 1 kg pontyfilé
  • 3 ek finomliszt
  • 2 tojás
  • 3 ek zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • őrölt bors ízlés szerint
  • sütéshez olaj

Elkészítése:

A halhúst megmosom, és hosszában kettévágom. A hasa részét fél tenyérnyi darabokra vágom. A háta részét beirdalom, azaz a szálkákra merőlegesen éles késsel 2-3 mm-ként, a hús felőli oldalon bevagdosom. Ügyelve, hogy csak a szálkát vágjam át, a bőrét ne, így a szeletek egyben maradnak. Amikor 3 cm-t beirdaltam, levágom a szeletet. Ezt addig folytatom, míg végig nem érek az egész halon.

Ha elkészültek a szeletek, sózom, ízlés szerint enyhén borsozom, és 30 percre hűtőbe teszem. Ezután a szokásos módon (liszt-tojás-zsemlemorzsa) bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.

Karácsonykor ecetes, vagy majonézes krumplisaláta illik hozzá.

Ezen túlmenően bármilyen körettel kínálható.