Rakott tengeri hal zöldségekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri hal (vagy panírozott tengeri hal)
- 1 kg mexikói zöldségkeverék (fagyasztott)
- 50 dkg brokkoli
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 20 dkg sajt (füstölt)
- 1 ek keményítő
- 1 tk currypor fűszerkeverék
- 1 kk citrombors
- só
- zsemlemorzsa
- napraforgó olaj (a hal sütéséhez)
Elkészítése:
A halat, ha fagyasztott, felengedjük, majd sózzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és bő olajban kisütjük.
Ha panírozott halat használunk, azt felengedés nélkül kisütjük.
A zöldségkeveréket és a rózsáira szedett brokkolit forrásban lévő vízben megfőzzük, amibe előzőleg beleszeleteljük a fokhagymát.
Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy hőálló tálat kiolajozunk. Elhelyezzük az alján a kisütött halszeleteket, és megszórjuk citromborssal.
Ráborítjuk a leszűrt és lecsöpögtetett zöldségeket, és a tetején elrendezzük.
A tejszínt egy tálban simára keverjük a keményítővel, curryvel, a lereszelt sajt felével, és meglocsoljuk vele a zöldségeket.
Végül a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, előmelegített sütőbe toljuk, és 200 fokon készre sütjük.
Amikor a sajt rápirult, akkor elkészült.
Tipp:
A citrombors durvára darált borsot, citromhéjat és citrom aromát tartalmaz.
A rakott tengeri hal zöldségekkel kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 10 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 7 g