Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ponty matróz módra recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 pontyszelet
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis fej vörös¬hagyma
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 pohár vörösbor
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csokor kapor

    Elkészítés:
    Kivajazott tálra egymás mellé fektetjük a kétujjnyi vastag, megsózott pontyszeleteket, és rámorzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőbe toljuk, és 20 percig sütjük. Közben az olajban, fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, a liszttel meghintjük, a vörösborral felengedjük, és az apróra vágott zöldfűszerekkel ízesítjük. Még néhány percig kevergetve forraljuk, és a halra öntve tálaljuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a hagymában először az apróra vágott gombát pároljuk meg, utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a borral.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá