Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ponty jóasszony módra recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg hal
    • 1 sárgarépa
    • 1 vöröshagyma
    • 1 dl fehérbor
    • 10 dkg vaj
    • 20 dkg gomba
    • 2 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • fél citrom leve
    • só, őrölt bors
    • 1 csokor petrezselyemzöld

    Elkészítés:
    A halat kifilézzük, és a gerincét, a fejét, a farkát, a karikákra vágott sárgarépát meg hagymát kevés sós vízben megfőzzük. A vaj felével kikenünk egy tűzálló tálat, a kiszálkázott halszeleteket belefektetjük, ráöntjük a bort meg egy kevés halcsontlevest, megsózzuk, és a sütőben alufóliával légmentesen lezárva — 15 percig sütjük. Ezalatt a gombát (2-3 szemet egészben hagyva, a többit felszeletelve) a maradék vajban megpároljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és a citromlevet ráöntjük. A tűzről levéve, a tejföllel felengedjük, a tojássárgákat belekeverjük, a megvagdalt petrezselyemzölddel ízesítjük, és a halra öntjük, majd a sütőben az egészet alaposan átsütjük. A megpárolt, egészben hagyott gombákat még a tejfölözés előtt kiszedjük a mártásból, és ezzel meg petrezselyemcsokrocskákkal díszítjük a halat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá