Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel recept

Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 pisztráng
    • 15 dkg bacon
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 csokor snidling
    • 1 csokor koriander
    • hal fűszerkeverék
    • őrölt fehér bors
    • citromlé
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.

    A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.

    A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, és olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra, és mellé.

    Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fok) süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon, és teljesen átsüljön.

    A pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 252 kcal
    Fehérje: 18 g
    Szénhidrát: 2 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá