Pisztráng zöldfűszerekkel és baconnel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 pisztráng
  • 15 dkg bacon
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor koriander
  • hal fűszerkeverék
  • őrölt fehér bors
  • citromlé
  • olívaolaj

Elkészítése:

Az olívaolajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal és halfűszerkeverékkel, majd tegyük bele ebbe a pácba a pisztrángokat, és kívül-belül alaposan dörzsöljük be. Kb. 30 percig hagyjuk állni, hogy a fűszerek jól átjárják.

A bacont kockázzuk fel, majd süssük addig, hogy egy kis színt kapjon. Ezután szedjük ki a zsírból, és alaposan csepegtessük le.

A befűszerezett pisztrángokat tegyük egy sütőpapírral kibélelt, és olajjal meglocsolt tepsire, majd kívül-belül csepegtessük meg a citromlével. Tegyünk a belsejükbe az elősütött baconből, és ízlés szerint a zöldfűszerekből. A maradék bacont szórjuk a halakra, és mellé.

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon (180 fok) süssük 25-30 percig, hogy szép színt kapjon, és teljesen átsüljön.