Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pisztráng paprikás lisztben recept

Pisztráng paprikás lisztben
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Személyenként 1-2 pisztráng (nagyságától függően)
    • finom liszt
    • kukorica liszt
    • citromhéj
    • “Halak” fűszerkeverék
    • bors
    • kevés piros paprika

    Elkészítése:

    A halat előző nap konyhakészre tisztítom, beirdalom (bevagdosom a húsosabb felét) besózom kívül-belül, megszórom “halak” fűszerkeverékkel, és az ujjammal alaposan bekenem foghagyma krémmel. Fedeles dobozban a sütésig hűtőben érlelem.

    Sütés előtt paprikás lisztbe forgatom. Ennek összetevői: fele mennyiség búza, fele kukoricás liszt, szárított citromhéj (bolti tasakos), őrölt bors, kevés pirospaprika. A lisztben kívül-belül megforgatom és közepes lángon többszöri forgatással pirosra sütöm.

    Tipp:

    Ezzel a panírral bármilyen halat el lehet készíteni, nagyon finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá