Pisztráng paprikás lisztben

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • Személyenként 1-2 pisztráng (nagyságától függően)
  • finom liszt
  • kukorica liszt
  • citromhéj
  • “Halak” fűszerkeverék
  • bors
  • kevés piros paprika

Elkészítése:

A halat előző nap konyhakészre tisztítom, beirdalom (bevagdosom a húsosabb felét) besózom kívül-belül, megszórom “halak” fűszerkeverékkel, és az ujjammal alaposan bekenem foghagyma krémmel. Fedeles dobozban a sütésig hűtőben érlelem.

Sütés előtt paprikás lisztbe forgatom. Ennek összetevői: fele mennyiség búza, fele kukoricás liszt, szárított citromhéj (bolti tasakos), őrölt bors, kevés pirospaprika. A lisztben kívül-belül megforgatom és közepes lángon többszöri forgatással pirosra sütöm.

Tipp:

Ezzel a panírral bármilyen halat el lehet készíteni, nagyon finom.