Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lazacszelet kapros céklával recept

Lazacszelet kapros céklával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 2 szelet lazac
    • 2-3 cékla
    • 1 csokor kapor
    • őrölt fehér bors
    • 1 citrom leve
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A céklát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.

    A lazacot folyó víz alatt lemossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal, és megcsepegtetjük citromlével. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

    A kaprot apróra összevágjuk.

    Egy nagyobb darab sütőpapírt levágunk, olívaolajjal meglocsoljuk. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett lazacot, ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral, majd ráhelyezzük a felszeletelt puhára főzött céklát. A tetejére szintén apróra vágott kaprot szórunk, majd olívaolajjal megspricceljük.

    A sütőpapír két végét összefogjuk, majd jól becsavarjuk, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon, majd tepsire helyezzük az elkészített csónakokat.

    Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).

    Tálalás előtt óvatosan átemeljük a tányérra, de akár a papírcsónakban is tálalhatjuk. Köretként kínálhatunk mellé még krumplipürét, de köret nélkül is nagyon finom.

    A lazacszelet kapros céklával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 112 kcal
    Fehérje: 12 g
    Szénhidrát: 4 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá