Lazacszelet kapros céklával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 szelet lazac
  • 2-3 cékla
  • 1 csokor kapor
  • őrölt fehér bors
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj

Elkészítése:

A céklát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük, megpucoljuk, és vékonyan felszeleteljük.

A lazacot folyó víz alatt lemossuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Ezután ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt fehér borssal, és megcsepegtetjük citromlével. Kb. 30 percet állni hagyjuk, hogy az ízek átjárják.

A kaprot apróra összevágjuk.

Egy nagyobb darab sütőpapírt levágunk, olívaolajjal meglocsoljuk. Ezután ráhelyezzük a befűszerezett lazacot, ízlés szerint megszórjuk az apróra vágott kaporral, majd ráhelyezzük a felszeletelt puhára főzött céklát. A tetejére szintén apróra vágott kaprot szórunk, majd olívaolajjal megspricceljük.

A sütőpapír két végét összefogjuk, majd jól becsavarjuk, hogy sütés közben nehogy szétnyíljon, majd tepsire helyezzük az elkészített csónakokat.

Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon 30-35 perc alatt készre sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).

Tálalás előtt óvatosan átemeljük a tányérra, de akár a papírcsónakban is tálalhatjuk. Köretként kínálhatunk mellé még krumplipürét, de köret nélkül is nagyon finom.