Lazac zöldségekkel recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1000 g fagyasztott vadlazac filé
- 450 g gyorsfagyasztott franciasaláta zöldségkeverék
- 175 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só
- frissen őrölt színes bors
- 4 citromfű ágacska a díszítéshez
- 40 g vaj
- 60 g reszelt parmezán sajt
- 100 g főzőtejszín
Elkészítése:
Először elkészítem a parmezán szószt. Felforrósítom a vajat, beleszórom a parmezánt, hozzáöntöm a tejszínt, majd ízesítem és kevergetve felforralom. Kis lángon addig főzöm, amíg a szósz besűrűsödik.
A filéket sózom, borsozom, ezután félreteszem.
A hagymákat megtisztítom és apróra vágom. Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a salátaalapot, később a tejfölt és utoljára a szószt, meg pici sót és borsot. Épphogy csak jól átmelegedjen.
A halak egy-egy oldalát 5 percig grillezem.
A citromfűvel és a szósszal díszítve tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.