Lazac zöldségekkel recept

Hozzávalók:
- 1000 g fagyasztott vadlazac filé
- 450 g gyorsfagyasztott franciasaláta zöldségkeverék
- 175 g tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek étolaj
- só
- frissen őrölt színes bors
- 4 citromfű ágacska a díszítéshez
- 40 g vaj
- 60 g reszelt parmezán sajt
- 100 g főzőtejszín
Elkészítése:
Először elkészítem a parmezán szószt. Felforrósítom a vajat, beleszórom a parmezánt, hozzáöntöm a tejszínt, majd ízesítem és kevergetve felforralom. Kis lángon addig főzöm, amíg a szósz besűrűsödik.
A filéket sózom, borsozom, ezután félreteszem.
A hagymákat megtisztítom és apróra vágom. Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a salátaalapot, később a tejfölt és utoljára a szószt, meg pici sót és borsot. Épphogy csak jól átmelegedjen.
A halak egy-egy oldalát 5 percig grillezem.
A citromfűvel és a szósszal díszítve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »