Lazac zöldségekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Lazac zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1000 g fagyasztott vadlazac filé
  • 450 g gyorsfagyasztott franciasaláta zöldségkeverék
  • 175 g tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • frissen őrölt színes bors
  • 4 citromfű ágacska a díszítéshez
  • 40 g vaj
  • 60 g reszelt parmezán sajt
  • 100 g főzőtejszín

Elkészítése:

Először elkészítem a parmezán szószt. Felforrósítom a vajat, beleszórom a parmezánt, hozzáöntöm a tejszínt, majd ízesítem és kevergetve felforralom. Kis lángon addig főzöm, amíg a szósz besűrűsödik.

A filéket sózom, borsozom, ezután félreteszem.

A hagymákat megtisztítom és apróra vágom. Egy serpenyőben az olajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a salátaalapot, később a tejfölt és utoljára a szószt, meg pici sót és borsot. Épphogy csak jól átmelegedjen.

A halak egy-egy oldalát 5 percig grillezem.

A citromfűvel és a szósszal díszítve tálalom.