Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval recept

Korianderes narancsos pisztráng zöldborsó orsottóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 pisztráng
    • 30 dkg hántolt árpa (gersli)
    • 30 dkg zöldborsó (kifejve)
    • 10 dkg vaj
    • 1 citrom
    • 1 narancs
    • 2 dkg gyömbér (friss)
    • 5 g koriandermag (összetörve)
    • 2 ek méz
    • 2 ek olívaolaj
    • szerecsendió
    • bors
    • kristálycukor
    • étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A pisztrángokat filézzük, ízesítjük a korianderrel, sóval, reszelt citrom és narancshéjjal. Sütésig hűtőben tároljuk!

    A gerslit jól megmossuk és felmelegített olajon átforgatjuk. Sózzuk és felöntjük vízzel, majd készre főzzük. Használhatunk hozzá húslevest vagy alaplevet is!

    A zöldborsót kifejtjük, majd feltesszük főni. Sóval és kevés kristálycukorral ízesítjük. Mikor megfőtt 1/3 részét kivesszük és villával darabosra nyomkodjuk. A maradékot kevés főzőlével és 5 dkg vajjal mixerrel pürésítjük. Összekeverjük a gerslivel és az összenyomkodott zöldborsóval. Összeforraljuk, ízesítjük borssal és ha kell sóval (tehetünk bele összevágott menta levelet is, ebben az esetben a zöldborsó főzőlevébe tegyük bele a menta szárát).

    A citromról és a narancsról vágjunk le 1-1 kávéskanálnyi héjat (kb 0,5 cm hosszúra és nagyon vékonyra vágjuk). Lehetőleg a fehér részt teljesen távolítsuk el. A mézet és az olajat melegítsük fel és adjuk hozzá a felvágott héjakat. Ízesítsük gyömbérrel, szerecsendióval, sóval és borssal. A gyümölcsök levét facsarjuk ki és öntsük hozzá, majd forraljuk fel.
    Étkezési keményítővel picit sűrítsük be (használhatunk hozzá száraz fehérbort is).

    A serpenyőt melegítsünk fel , majd tegyük bele a vajat. A filéket a bőrös oldalukkal kezdve süssük aranybarnára, majd a másik oldalt is.

    Tálalásnál adhatunk hozzá szalmaburgonyát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá