Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás túrós csúszával recept

Harcsapaprikás túrós csúszával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg harcsafilé
    • só, bors
    • 2 csapott tk pirospaprika
    • 1-1 ek rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
    • egy tv paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 dl tejföl
    • 1 dl joghurt
    • 1 dl tej
    • 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
    • 25 dkg túró
    • 2 evőkanál olaj
    • ízlés szerint petrezselyemzöld, vagy kapor

    Elkészítése:

    A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük.

    Közben apróra vágjuk a hagymát,felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.

    Elkészítjük a habarást, a tejfölt és a joghurtot, a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa zaftjából hozzákeverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz.

    Besűrítjük vele és ha felforr lezárjuk a lángot. ( Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)

    A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk.

    Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .

    Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, vagy joghurtot. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá