Harcsapaprikás túrós csúszával recept
Hozzávalók:
- 50 dkg harcsafilé
- só, bors
- 2 csapott tk pirospaprika
- 1-1 ek rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
- egy tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 dl tejföl
- 1 dl joghurt
- 1 dl tej
- 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
- 25 dkg túró
- 2 evőkanál olaj
- ízlés szerint petrezselyemzöld, vagy kapor
Elkészítése:
A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük.
Közben apróra vágjuk a hagymát,felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.
Elkészítjük a habarást, a tejfölt és a joghurtot, a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa zaftjából hozzákeverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz.
Besűrítjük vele és ha felforr lezárjuk a lángot. ( Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)
A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk.
Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .
Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, vagy joghurtot. Jó étvágyat!