Harcsapaprikás túrós csúszával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Harcsapaprikás túrós csúszával

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsafilé
  • só, bors
  • 2 csapott tk pirospaprika
  • 1-1 ek rozsliszt az elősütéshez és a habaráshoz
  • egy tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 25 dkg világos rozs lisztből készült nagy kocka
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál olaj
  • ízlés szerint petrezselyemzöld, vagy kapor

Elkészítése:

A halat megtisztítjuk besózzuk, majd paprikás rozslisztbe forgatjuk, utána olajon hirtelen megsütjük.

Közben apróra vágjuk a hagymát,felkarikázzuk a paprikát és egy serpenyőben pici só hozzáadásával dinszteljük, majd beletesszük a felkockázott paradicsomot, felengedjük egy dl vízzel jól kiforraljuk, ebbe rakjuk az elősütött harcsafiléket. óvatosan rázogatjuk, 2-3 percig hagyjuk párolódni.

Elkészítjük a habarást, a tejfölt és a joghurtot, a liszttel csomómentesre keverjük, hígítjuk egy kis tejjel, majd a harcsa zaftjából hozzákeverünk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a paprikáshoz.

Besűrítjük vele és ha felforr lezárjuk a lángot. ( Ha túl sűrű lenne a mártás lehet egy kis vizet hozzáadni.)

A tésztát kifőzzük, de csak roppanósra, majd leszűrjük. Egy serpenyőbe rakjuk, ráhintjük a túrót, majd jól összerázogatjuk.

Forrón tálaljuk a harcsa paprikással .

Tálaláskor adhatunk hozzá tejfölt, vagy joghurtot. Jó étvágyat!