Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás csuszatésztával recept

Harcsapaprikás csuszatésztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A harcsapaprikáshoz:

    • 50 dkg afrikai harcsafilé
    • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
    • 1 fej hagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 evőkanál fűszerpaprika
    • 1 evőkanál sűrített paradicsom
    • 1 db kápia paprika
    • 1 kevés őrölt bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 1 dl tejföl

    A tésztához:

    • 40 dkg csuszatészta

    Elkészítése:

    A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, az aprított kápia paprikával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha megpirult, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel.

    Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a halat. Sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük és 15-20 percig főzzük.

    Közben kifőzzük a csuszatésztát, leszűrjük és kevés vajat teszünk rá. Tálalásig meleg helyre tesszük.

    A halpaprikáshoz öntjük a fehérbort, majd tejföllel besűrítjük. A csuszatésztára halmozva, azonnal tálaljuk.

    Lilahagymával és piros kápia paprikával díszítjük.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá