Harcsapaprikás csuszatésztával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A harcsapaprikáshoz:

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 15 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 db kápia paprika
  • 1 kevés őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl tejföl

A tésztához:

  • 40 dkg csuszatészta

Elkészítése:

A halfilét kockákra vágjuk, a szalonnát felaprítjuk, majd az apróra vágott hagymával, a fokhagymával, az aprított kápia paprikával feltesszük pirítani egy lábasban. Ha megpirult, meghintjük pirospaprikával, majd felöntjük egy kevés vízzel.

Összeforraljuk, majd hozzáadjuk a halat. Sózzuk, borsozzuk, majd egy evőkanál sűrített paradicsommal ízesítjük és 15-20 percig főzzük.

Közben kifőzzük a csuszatésztát, leszűrjük és kevés vajat teszünk rá. Tálalásig meleg helyre tesszük.

A halpaprikáshoz öntjük a fehérbort, majd tejföllel besűrítjük. A csuszatésztára halmozva, azonnal tálaljuk.

Lilahagymával és piros kápia paprikával díszítjük.