Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Harcsapaprikás recept

Harcsapaprikás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 harcsaszelet, vagy harcsafilé
    • paradicsom
    • zöldpaprika
    • fokhagyma
    • vöröshagyma
    • füstölt szalonna, vagy sonka
    • liszt
    • őrölt pirospaprika
    • olaj

    Elkészítése:

    A harcsaszeleteket fokhagymás, fűszeres (só, bors) olajba forgatjuk, belisztezzük mindkét oldalát. A szeleteket egy serpenyőben kevés, forró olajon megpirítjuk mindkét oldalán. Épp csak annyira, hogy szép barna, ropogós réteg képződjön az oldalain, majd félretesszük lecsöpögni.

    A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, füstölt szalonnát apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a hagymát és fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, adunk hozzá 2-3 kiskanál őrölt pirospaprikát, sót, borsot, fél pohár vizet, és az egészet egy lágy, puha pörkölt alappá főzzük.

    Amikor a zöldségek megpárolódtak, adunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, és krémes állagúra főzzük a mártást. A sűrűségét csirke alaplével, vagy vízzel szabályozhatjuk. Amikor kellő sűrűségű a mártásunk, óvatosan belehelyezzük a halszeleteket, hogy a mártás ellepje a halat, és kb. 5 percig főzzük a mártással.

    Tipp:

    A halnak nem kell sok idő a puhuláshoz, vigyázni kell, hogy egyben maradjanak a halszeletek. Juhtúróval és tejföllel kevert nokedlivel, gnocchival (krumpli galuska), vagy főtt tésztával tálaljuk. A juhtúró, savanyú, sós gomolya, vagy márványsajt is jót tesz az összhatásnak!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá