Harcsapaprikás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Harcsapaprikás

Hozzávalók:

  • 4 harcsaszelet, vagy harcsafilé
  • paradicsom
  • zöldpaprika
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • füstölt szalonna, vagy sonka
  • liszt
  • őrölt pirospaprika
  • olaj

Elkészítése:

A harcsaszeleteket fokhagymás, fűszeres (só, bors) olajba forgatjuk, belisztezzük mindkét oldalát. A szeleteket egy serpenyőben kevés, forró olajon megpirítjuk mindkét oldalán. Épp csak annyira, hogy szép barna, ropogós réteg képződjön az oldalain, majd félretesszük lecsöpögni.

A hagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát, füstölt szalonnát apróra vágjuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a hagymát és fokhagymát megpároljuk rajta. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és a paprikát, adunk hozzá 2-3 kiskanál őrölt pirospaprikát, sót, borsot, fél pohár vizet, és az egészet egy lágy, puha pörkölt alappá főzzük.

Amikor a zöldségek megpárolódtak, adunk hozzá 2 evőkanál tejfölt, és krémes állagúra főzzük a mártást. A sűrűségét csirke alaplével, vagy vízzel szabályozhatjuk. Amikor kellő sűrűségű a mártásunk, óvatosan belehelyezzük a halszeleteket, hogy a mártás ellepje a halat, és kb. 5 percig főzzük a mártással.

Tipp:

A halnak nem kell sok idő a puhuláshoz, vigyázni kell, hogy egyben maradjanak a halszeletek. Juhtúróval és tejföllel kevert nokedlivel, gnocchival (krumpli galuska), vagy főtt tésztával tálaljuk. A juhtúró, savanyú, sós gomolya, vagy márványsajt is jót tesz az összhatásnak!