Harcsa szelet őszi színekben recept

Hozzávalók:
- egy nagy filézett harcsa szelet
- egy púpozott ek zabpehely
- egy ek tönkölybúza liszt
- egy tk. fűszerpaprika
- fél citrom
- só, bors
- zöld kapor
- egy ek olívaolaj (+ a spricceléshez én a pumpás változatot használom)
Elkészítése:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük. 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felmelegített sütőbe toljuk, amikor a felső fele megpirult akkor megfordítjuk. A sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Mártogatóssal, krumplival kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »