Harcsa szelet őszi színekben recept

Hozzávalók:
- egy nagy filézett harcsa szelet
- egy púpozott ek zabpehely
- egy ek tönkölybúza liszt
- egy tk. fűszerpaprika
- fél citrom
- só, bors
- zöld kapor
- egy ek olívaolaj (+ a spricceléshez én a pumpás változatot használom)
Elkészítése:
A halat leöblítjük, majd leitatjuk a vizet róla. Két ujjnyi szeleteket vágunk belőle, majd meghintjük sóval, borssal. Néhány csepp citromlevet facsarunk rá.
A lisztet, a zabpelyhet és a paprikát összekeverjük. Beleforgatjuk a halszeleteket a lisztes keverékbe.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, olívaolajjal megkenjük, majd ráhelyezzük a bepanírozott harcsaszeleteket. Egy kicsit olívaolajjal megspricceljük. 2-3 szelet citromkarikát teszünk a halak mellé.
200 fokra felmelegített sütőbe toljuk, amikor a felső fele megpirult akkor megfordítjuk. A sütőben kb 20 perc alatt ropogósra sütjük.
Mártogatóssal, krumplival kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »