Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halropogós recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg fagyasztott tengeri hal
    • 5 dkg vaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • 1 kiskanál olaj
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • 15 dkg gomba
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt szerecsendió
    • 1 babérlevél
    • ecet
    • liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Sütéshez:

    • bőven olaj

    Elkészítés:
    A felengedett, szeletekre szedett halat ecetes-sós-babérleveles vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk, és a halból kiszedjük az esetleg benne rejtőző szálkákat. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük az olajos hagymán megpárolt gombát, a tojásokat, a halat, sót és egy csipet szerecsendiót. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk a masszából, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Kitűnő hozzá a gombamártás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá