Halropogós

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 40 dkg fagyasztott tengeri hal
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál olaj
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • 15 dkg gomba
  • 2 tojás
  • reszelt szerecsendió
  • 1 babérlevél
  • ecet
  • liszt
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez:

  • bőven olaj

Elkészítés:
A felengedett, szeletekre szedett halat ecetes-sós-babérleveles vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk, és a halból kiszedjük az esetleg benne rejtőző szálkákat. A vajból, a lisztből és a tejből sűrű besamelt főzünk, a tűzről levéve beletesszük az olajos hagymán megpárolt gombát, a tojásokat, a halat, sót és egy csipet szerecsendiót. Vizes kézzel hosszúkás kroketteket formálunk a masszából, és a szokásos módon bepanírozva, bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. Kitűnő hozzá a gombamártás.