Halpogácsa recept
Hozzávalók 4 db pogácsához:
- 30 dkg krumpli
- 1/2 ek dijoni mustár
- 3 ek majonéz
- 3 szál újhagyma
- petrezselyemzöld
- 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
- 1/2 citrom reszelt héja
- só
- őrölt bors
Panírozáshoz:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:
A krumplit megpucolni, kockára vágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd néhány másodpercre visszatenni a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(közben kevergetni kell, nehogy leégjen)
Ezután krumplinyomón átnyomni, vagy villával jól összetörni.
Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverni a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal
Ezután kézzel alaposan összekeverni a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázni a masszából.
A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatni.
Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütni, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedni, és a felesleges olajat leitatni a pogácsákról.
Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.