Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halpogácsa recept

Halpogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 db pogácsához:

    • 30 dkg krumpli
    • 1/2 ek dijoni mustár
    • 3 ek majonéz
    • 3 szál újhagyma
    • petrezselyemzöld
    • 1 db tonhalkonzerv (15 dkg-os sós lében)
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • őrölt bors

    Panírozáshoz:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • kevés olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A krumplit megpucolni, kockára vágni, és enyhén sós vízbe puhára főzni. Amikor már megfőtt, leszűrni, majd néhány másodpercre visszatenni a tűzre, hogy teljesen leszáradjon.(közben kevergetni kell, nehogy leégjen)

    Ezután krumplinyomón átnyomni, vagy villával jól összetörni.

    Az összetört krumplihoz ezután hozzákeverni a mustárt, a majonézt, az apróra felvágott petrezselyemzöldet, a vékonyra lekarikázott újhagymát, a reszelt citromhéjat, és a halat, majd ízlés szerint sózni, és megszórni őrölt borssal
    Ezután kézzel alaposan összekeverni a hozzávalókat, majd négy pogácsát formázni a masszából.

    A megformázott pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába óvatosan beleforgatni.

    Egy serpenyőbe kb. 2 dl olajat hevíteni, majd belehelyezni a bepanírozott halpogácsákat, és mindkét oldalukat 4-5 percig sütni, hogy aranybarnára, ropogósra süljenek. Ezután papírtörlőre kiszedni, és a felesleges olajat leitatni a pogácsákról.

    Tálaláskor ízlés szerinti salátát kínálhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá