Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé recept

Halászlé
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy ponty

    Alaplébe:

    • törpeharcsa
    • ponty feje
    • keszeg
    • kárász,többféle apró hal
    • 1nagy fej vöröshagyma
    • bors
    • babérlevél
    • pirospaprika
    • 1 sűrített paradicsom konzerv
    • vörös bor
    • olaj
    • csípős paprika

    Elkészítése:
    A pontyot felszeletelem,patkó alakúra,sózom,borsozom. (legalább 2 órát álljon a fűszerben) A fazékba felteszem főni az apró halakat,fejét,só,bors,babérlevél,a vöröshagymát felaprítva, 3 ek pirospaprikát,csípős paprikát,konzervet. Amikor megfőtt,leszűröm,a halakat kiszálkázom és átpasszírozom. A leszűrt hallevet visszateszem a gázra,beleadagolom a átpasszírozott halat,teszek bele 1 ek étolajat,1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzöm és kész.

    Sztori: A férjem nagy HO-Hó.
    Ő fogja a halakat,konyha készre adja főzésre vagy sütésre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá