Halászlé

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Halászlé

Hozzávalók:

  • 1 nagy ponty

Alaplébe:

  • törpeharcsa
  • ponty feje
  • keszeg
  • kárász,többféle apró hal
  • 1nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pirospaprika
  • 1 sűrített paradicsom konzerv
  • vörös bor
  • olaj
  • csípős paprika

Elkészítése:
A pontyot felszeletelem,patkó alakúra,sózom,borsozom. (legalább 2 órát álljon a fűszerben) A fazékba felteszem főni az apró halakat,fejét,só,bors,babérlevél,a vöröshagymát felaprítva, 3 ek pirospaprikát,csípős paprikát,konzervet. Amikor megfőtt,leszűröm,a halakat kiszálkázom és átpasszírozom. A leszűrt hallevet visszateszem a gázra,beleadagolom a átpasszírozott halat,teszek bele 1 ek étolajat,1,5 dl vörösbort és végül a pontyszeleteket. Pár percig főzöm és kész.

Sztori: A férjem nagy HO-Hó.
Ő fogja a halakat,konyha készre adja főzésre vagy sütésre.