Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé halgombóccal recept

Halászlé halgombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6 db halászlékocka
    • 1 vöröshagyma
    • 30 dkg csiperke gomba
    • 2 dl paradicsomlé
    • 1 zöldpaprika
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek liszt

    Gombóchoz:

    • 30 dkg halfile
    • 2 ek keményítő
    • bors
    • petrezselyem
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    Elkészítése:

    1,3 l halászlevet készítünk. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékonyra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, először a gombát, majd a paprikát hozzáadva megpirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gombát ezzel sűrítjük, a halászlével felöntjük és 2 percig forraljuk.

    A gombócokhoz a halat ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk , sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Gombócokat formálunk a levesbe 4-5 percig főzzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá