Halászlé halgombóccal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db halászlékocka
  • 1 vöröshagyma
  • 30 dkg csiperke gomba
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 zöldpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt

Gombóchoz:

  • 30 dkg halfile
  • 2 ek keményítő
  • bors
  • petrezselyem
  • 1 tojásfehérje

Elkészítése:

1,3 l halászlevet készítünk. A hagymát finomra, a gombát nem túl vékonyra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk. A hagymát olajon megfonnyasztjuk, először a gombát, majd a paprikát hozzáadva megpirítjuk, beletesszük a paradicsomlevet. A tejfölt a liszttel simára keverjük, a gombát ezzel sűrítjük, a halászlével felöntjük és 2 percig forraljuk.

A gombócokhoz a halat ledaráljuk, a keményítőt beledolgozzuk , sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzük végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Gombócokat formálunk a levesbe 4-5 percig főzzük.