Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halászlé recept

Halászlé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g hal (kárász, ponty, harcsa)
    • 2 vöröshagyma
    • fűszerpaprika
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 krumpli
    • zsír
    • csípős paprikakrém

    Elkészítése:

    Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára felvágott paradicsomot, meghintjük fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük.

    Pár percig együtt forraljuk majd berakjuk a halszeleteket is. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott paprikát, zúzott fokhagymát és a negyedekbe vágott megtisztított krumplit is.

    Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és gyenge tűzön főzzük, míg a halhús leválik a csontokról. Kiszedjük a csontokat és újra felforraljuk (ha szükséges hígítsuk fel egy kevés vízzel).

    Megízesítjük sóval, csípős paprikakrémmel és fűszerpaprikával. Friss kenyérrel kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá