Halászlé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 500 g hal (kárász, ponty, harcsa)
  • 2 vöröshagyma
  • fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 krumpli
  • zsír
  • csípős paprikakrém

Elkészítése:

Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a kockára felvágott paradicsomot, meghintjük fűszerpaprikával és kevés vízzel felöntjük.

Pár percig együtt forraljuk majd berakjuk a halszeleteket is. Hozzáadjuk a csíkokra felvágott paprikát, zúzott fokhagymát és a negyedekbe vágott megtisztított krumplit is.

Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, megsózzuk és gyenge tűzön főzzük, míg a halhús leválik a csontokról. Kiszedjük a csontokat és újra felforraljuk (ha szükséges hígítsuk fel egy kevés vízzel).

Megízesítjük sóval, csípős paprikakrémmel és fűszerpaprikával. Friss kenyérrel kínáljuk.