Halas rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg halászléből megmaradt, főtt pontyszeletek (ha maradt ikra, az is jöhet a halhoz)
- 1 kisebb merőkanál halászlé
- 12 db palacsinta
Panírozáshoz:
- liszt,
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa - 1/2 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű kenhető halkrémet kapunk.
Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).
Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!
Hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozunk, majd bő forró olajban kisütjük!
Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták!
Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Elég gyakran készítek palacsintát, mert nagyon szereti a család és olyankor, amikor kicsit több masszát keverek be, le szoktam fagyasztani 10-15 db-ot afféle “mentsvár” gyanánt! És bizony jó dolog elővenni, fél óra alatt kienged és már tekerem is! Így könnyebb és gyorsabb az amúgy is kissé macerás kajasütés. :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









