Halas rántott palacsinta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- kb 1 kg halászléből megmaradt, főtt pontyszeletek (ha maradt ikra, az is jöhet a halhoz)
- 1 kisebb merőkanál halászlé
- 12 db palacsinta
Panírozáshoz:
- liszt, FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS és zsemlemorzsa
- 1/2 liter olaj a sütéshez
Elkészítése:
A halszeletekről a bőrét levesszük, a halhúst kiszálkázzuk, ujjbeggyel szétmorzsoljuk, majd húsdarálón (az ikrával együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a halászlét és jól összekeverjük. Egy pástétomszerű kenhető halkrémet kapunk.
Megkenjük vele a még meleg palacsintákat és feltekerjük úgy, hogy a széleit először behajtjuk (mint a töltött káposztánál a szármákat).
Fontos, hogy panírozás előtt hűlnie, illetve pihennie kell, így összeáll és könnyebb a panírozás!
Hagyományos módon lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában panírozunk, majd bő forró olajban kisütjük!
Vigyázat! Ha lassan sül, könnyen kinyílhatnak/kirepedhetnek a palacsinták!
Tálaljuk ízlés szerint tejföllel, tartárral, szalmakrumplival vagy bármi mással amit szeretünk!
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Elég gyakran készítek palacsintát, mert nagyon szereti a család és olyankor, amikor kicsit több masszát keverek be, le szoktam fagyasztani 10-15 db-ot afféle “mentsvár” gyanánt! És bizony jó dolog elővenni, fél óra alatt kienged és már tekerem is! Így könnyebb és gyorsabb az amúgy is kissé macerás kajasütés. :)