Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas pite recept

Halas pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához valók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dkg élesztő
    • pici cukor az élesztőhöz
    • 1 teáskanál só
    • 1 evőkanál tejföl
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 2 dl tej

    Töltelék:

    • 1 kg halfilé
    • halas fűszer keverék
    • kapor
    •  besamel mártás
    • olaj

    Elkészítése:

    A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele.

    A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá