Halas pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához valók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • pici cukor az élesztőhöz
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 db tojás
  • kb 2 dl tej

Töltelék:

  • 1 kg halfilé
  • halas fűszer keverék
  • kapor
  •  besamel mártás
  • olaj

Elkészítése:

A tésztához valókat összegyúrjuk és hagyjuk kelni. A halfilét felkockázzuk és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy kicsit hagyjuk állni, majd a serpenyőben kevés olajon megsütjük. Közben egy másik edényben elkészítjük a besamell mártást, majd amikor megsült a hal ráöntjük és összeforraljuk vele.

A tortaformát kivajazzuk, kilisztezzük, majd beletesszük a kinyújtott tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Erre tesszük a tölteléket, majd a tetejét befedjük tésztával. Megkenjük tojással, majd 220 fokon fél óráig sütjük. Kihűlés után lehet szeletelni.