Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Halas felfújt recept

Halas felfújt
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    4 adaghoz:

    • 20 dkg afrikai harcsafilé
    • 1 vöröshagyma
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek liszt
    • 2-3 dl tej
    • sajt
    • 1-1,5 dl tejszín
    • őrölt bors
    • vaj
    • zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A vöröshagymát megpucoljuk, és apróra felvágjuk. A filézett halszeletet kisebb darabokra felvágjuk.
    A nagyobb szuflé formákat vastagon kikenjük vajjal, majd megszórjuk zsemlemorzsával.

    Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk az apróra felvágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ezután megszórni a liszttel, és pár pillanatig kevergetve pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük, kicsit kiforraljuk.

    Az így elkészített besamelmártásba beletesszük a kisebb darabokra felvágott halat, majd ízlés szerint sózzuk, és megszórjuk őrölt borssal. Ezután szép lassan, néha megkeverve, pár percig főzzük.

    Az elkészült halas mártást ezután belekanalazzuk a kivajazott, zsemlemorzsával megszórt formákba.
    Mindegyik tetejére 2-3 ek tejszínt kanalazunk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    A megtöltött formákat ezután egy tepsire helyezzük, majd előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. (Én légkeverés 150 fokon sütöttem szép pirosra.)

    A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formákban tálaljuk.

    A halas felfújt kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 168 kcal
    Fehérje: 9 g
    Szénhidrát: 6 g
    Zsír: 14 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá