Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hal spárgával, brokkolival és póréhagymával recept

Hal spárgával, brokkolival és póréhagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tőkehalfilé (fagyasztott)
    • 50 dkg fehér spárga
    • 50 dkg brokkoli
    • 1 póréhagyma
    • 1 ek olívaolaj
    • 0,5 citromból nyert citromlé
    • 1 tk curry por
    • 1 alma
    • 1 kk hal fűszerkeverék
    • 3 dl főzőtejszín
    • só ízlés szerint
    • frissen őrölt bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A halat kiolvasztom, és felkockázom. A brokkolit rózsáira szedem, a spárga rostos héját lehámozom, feldarabolom, a póréhagymát fél centis karikára szeletelem.

    Egy megfelelő méretű tepsi, vagy tűzálló tál alját meglocsolom az olívaolajjal, és beleszedem a halat. Ízlés szerint megszórom frissen őrölt borssal. Meglocsolom a citrom levével, megszórom curryvel, és egyenletesen elrendezem rajta a brokkolit, a spárgát és póréhagymát.

    Az almát negyedelem, a magházat eltávolítom, és hámozatlanul felszeletelem, majd ezt is elrendezem rajta.

    Meglocsolom a tejszínnel, megszórom a fűszerkeverékkel, és ízlés szerint sózom. Sütőben 200 fokon 45 perc alatt készre sütöm. Párolt rizzsel tálalom.

    A hal spárgával, brokkolival és póréhagymával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 70 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 4 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá