Gyors, szálkamentes halászlé recept

Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
- 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
- 50 dkg halbelsőség
- 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
- ízlés szerint só
- 2 ek piros arany
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat hevítünk, rászórjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a paprikával. Azonnal ráöntünk 2-3 liter vizet és belerakjuk a 3 db halászlé sűrítményt és a piros arannyal ízesítjük.
Felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük tovább. Előkészítjük a halat illetve a halbelsőséget. Én filézett szürkeharcsát vagy afrikai harcsát használok, attól függ, hogy mit tudok beszerezni.
A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, átnézzük szálka ügyileg, ha van benne akkor egy erre a célra rendszeresített szemöldökcsipesszel kiszedjük.
Tetszés szerint szeletekre vagy kockákra vágjuk.
A halbelsőséget (persze ha szeretjük) is megmossuk, lehetnek benne pikkelyek erre figyeljünk. A haltejen pedig epe, ha zöldes barnás elszíneződést látunk rajta akkor azt vágjuk ki. Nem szoktam darabolni, amikor belerakjuk a forró levesbe, úgy is összemegy, szétesik. Az ikrával nem sok gond van, óvatosan átmossuk, nehogy szétessen, majd lecsöpögtetjük.
Ha nem szeretjük a halbelsőséget, akkor használjunk dupla mennyiségű halat.
Eltelt kb 15-20 perc amíg a halat megtisztítottuk, ennyi idő alatt szépen összefőtt a leves. Nem szeretem, ha egy levesben hagymadarabkák úszkálnak, ezért az ilyen leveseket mindig leszűröm. Így a halászlé sűrítményben lévő esetleges szálkákat is kiszűrjük, de az is jó megoldás lehet, ha egy botmixerrel összeturmixoljuk, ekkor viszont egy sűrűbb levet kapunk.
Hozzáöntünk kb 1 liter vizet és újra felforraljuk, majd belerakjuk a halszeleteket és a halbelsőséget. Ilyenkor már csak nagyon óvatosan kevergessük, nehogy szétessenek a benne lévő finomságok.
Miután felforrt, még kb 5-10 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »