Gyors, szálkamentes halászlé recept

Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 kiskanál őrölt fűszerpaprika
- 3 db 20 dkg-os halászlé sűrítmény
- 50 dkg halbelsőség
- 1 kg szürkeharcsa vagy afrikai harcsa filé
- ízlés szerint só
- 2 ek piros arany
Elkészítése:
A hagymákat megpucoljuk és apróra vágjuk. Egy lábasba kevés olajat hevítünk, rászórjuk a hagymát és üvegesre pirítjuk, majd meghintjük a paprikával. Azonnal ráöntünk 2-3 liter vizet és belerakjuk a 3 db halászlé sűrítményt és a piros arannyal ízesítjük.
Felforraljuk, majd alacsony lángon főzzük tovább. Előkészítjük a halat illetve a halbelsőséget. Én filézett szürkeharcsát vagy afrikai harcsát használok, attól függ, hogy mit tudok beszerezni.
A halszeleteket megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, átnézzük szálka ügyileg, ha van benne akkor egy erre a célra rendszeresített szemöldökcsipesszel kiszedjük.
Tetszés szerint szeletekre vagy kockákra vágjuk.
A halbelsőséget (persze ha szeretjük) is megmossuk, lehetnek benne pikkelyek erre figyeljünk. A haltejen pedig epe, ha zöldes barnás elszíneződést látunk rajta akkor azt vágjuk ki. Nem szoktam darabolni, amikor belerakjuk a forró levesbe, úgy is összemegy, szétesik. Az ikrával nem sok gond van, óvatosan átmossuk, nehogy szétessen, majd lecsöpögtetjük.
Ha nem szeretjük a halbelsőséget, akkor használjunk dupla mennyiségű halat.
Eltelt kb 15-20 perc amíg a halat megtisztítottuk, ennyi idő alatt szépen összefőtt a leves. Nem szeretem, ha egy levesben hagymadarabkák úszkálnak, ezért az ilyen leveseket mindig leszűröm. Így a halászlé sűrítményben lévő esetleges szálkákat is kiszűrjük, de az is jó megoldás lehet, ha egy botmixerrel összeturmixoljuk, ekkor viszont egy sűrűbb levet kapunk.
Hozzáöntünk kb 1 liter vizet és újra felforraljuk, majd belerakjuk a halszeleteket és a halbelsőséget. Ilyenkor már csak nagyon óvatosan kevergessük, nehogy szétessenek a benne lévő finomságok.
Miután felforrt, még kb 5-10 percig főzzük. Megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »