Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grillezett makréla spenótos zöldséges tésztával recept

Grillezett makréla spenótos zöldséges tésztával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 makréla filézve
    • 40 dkg főtt spagetti tészta
    • 50 dkg friss baby spenótlevél
    • 10 szem koktél paradicsom
    • 3 különböző színű paprika

    Besamelmártáshoz:

    • 6 gerezd fokhagyma
    • 30-50 g sózatlan vaj
    • 25 g liszt
    • 300 ml hideg tej (vagy felesben tejszínnel)

    Továbbá:

    • bors
    • szerecsendió
    • vaj, olívaolaj

    Elkészítése:

    A spagetti tésztát sós, lobogó vízben megfőzünk.

    Közben elkészítjük a besamelmártást.

    A vajban a zúzott fokhagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd apránként a tejjel felöntjük. Sűrűre főzzük, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész, a még meleg mártásba beleforgatjuk a friss spenótleveleket, majd a kifőtt spagettivel jól elkeverjük.

    A zöldséget szépen felvágjuk tetszőleges formára és egy grill, vagy sima serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén meggrillezzük, sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a zöldségek ressek maradjanak kicsit. Az elkészült zöldségeket összekeverjük a spenótos tésztával.

    A makrélát kifilézzük, a bőrét rajta hagyjuk. A halat sózzuk, borsozzuk és serpenyőben az olívaolaj és vaj keverékén a bőrös felével lefelé elkezdjük sütni. Kb. 4 perc után megfordítjuk és a másik felét is 4 percig sütjük, így szaftos marad a hal.

    Tálaláskor az elkészült zöldséges tészta tetejére tesszük a makrélát. Ha nem extra ropogósra sült a bőre, akkor tálalás előtt a bőrét vegyük le róla.

    Tipp:

    Bármilyen zöldséggel variálható tetszés szerint.
    A koktél paradicsomokat félbe szoktam vágni és kevés cukorba mártom, így ha megsültek kicsit édeskések lesznek.

    A vaj és olívaolaj keverékéhez csak olyan vajat használok, ami minimum 80% zsírtartalommal rendelkezik. Ez sütésnél fontos és a zöldségek ízét is meghatározza.

    A receptben nem írtam, hogy grillezés előtt a zöldséget sóznám, vagy borsoznám, természetesen lehet, de én azért nem szoktam fűszerezni, hogy ne essenek szét, hanem maradjon tartásuk .

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá