Hozzávalók:
Besamelmártáshoz:
Továbbá:
Elkészítése:
A spagetti tésztát sós, lobogó vízben megfőzünk.
Közben elkészítjük a besamelmártást.
A vajban a zúzott fokhagymát megdinszteljük, rászórjuk a lisztet, elkeverjük majd apránként a tejjel felöntjük. Sűrűre főzzük, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Amikor kész, a még meleg mártásba beleforgatjuk a friss spenótleveleket, majd a kifőtt spagettivel jól elkeverjük.
A zöldséget szépen felvágjuk tetszőleges formára és egy grill, vagy sima serpenyőben vaj és olívaolaj keverékén meggrillezzük, sütjük. Vigyázzunk arra, hogy a zöldségek ressek maradjanak kicsit. Az elkészült zöldségeket összekeverjük a spenótos tésztával.
A makrélát kifilézzük, a bőrét rajta hagyjuk. A halat sózzuk, borsozzuk és serpenyőben az olívaolaj és vaj keverékén a bőrös felével lefelé elkezdjük sütni. Kb. 4 perc után megfordítjuk és a másik felét is 4 percig sütjük, így szaftos marad a hal.
Tálaláskor az elkészült zöldséges tészta tetejére tesszük a makrélát. Ha nem extra ropogósra sült a bőre, akkor tálalás előtt a bőrét vegyük le róla.
Bármilyen zöldséggel variálható tetszés szerint.
A koktél paradicsomokat félbe szoktam vágni és kevés cukorba mártom, így ha megsültek kicsit édeskések lesznek.
A vaj és olívaolaj keverékéhez csak olyan vajat használok, ami minimum 80% zsírtartalommal rendelkezik. Ez sütésnél fontos és a zöldségek ízét is meghatározza.
A receptben nem írtam, hogy grillezés előtt a zöldséget sóznám, vagy borsoznám, természetesen lehet, de én azért nem szoktam fűszerezni, hogy ne essenek szét, hanem maradjon tartásuk .