Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fűszere halfilé, sokborsos mártással recept

Fűszere halfilé, sokborsos mártással
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • Bármilyen filézett hal vagy akár szálkamentes egész hal is megfelel , mint pl. a hekk
    • kész halfűszer
    • olaj
    • kevés víz

    Mártás:

    • 200 ml főzőtejszín
    • 1 ek. citromlé
    • 1 kk cukor
    • fehérbors
    • színes bors
    • 1 ek. mustár
    • 2 csapott ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A halat 1-2 órával az elkészítése előtt előkészítjük. Ha fagyasztott, a jeget meleg vízzel leöblítjük. Beirdaljuk és bedörzsöljük a halas fűszerkeverékkel, majd állni hagyjuk.

    Én karikázott, zsenge cukkinit is tettem mellé kísérőként, szintén a halas fűszerrel ízesítve.

    Kevés olajjal meglocsoljuk, nagyon kevés vizet is teszünk alá, hisz a hal hamar elkészül és betesszük a sütőbe.

    Mártás:
    Egy kevés tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt feltesszük főni a citromlével, ízlés szerinti sóval és a borsokkal, illetve a mustárral és a kevés cukorral.

    Mikor már forrni kezd belekeverjük a keményítős tejszínt, összekeverjük és 1-2 perc múlva elzárjuk.
    Közben ránézünk a halra és, ha már szépen pirul és puha is, akkor készen van.
    Burgonyakrokett és a mártásunk kíséretében tálaljuk, ezen egyszerű fogásunkat!

    Tipp:

    Nem feltétlenül csak a bonyolult ételekkel szerezhetünk örömet családunknak!

    Időhiányban szenvedő háziasszonyok vagy, akik csak szimplán szeretnének inkább a családjukkal lenni a konyhában töltött idő helyett is készíthetnek ízletes fogásokat!
    Nagyon egyszerű és gyors halétel egy kis cukkinivel karöltve, mely ezenfelül egészséges is!
    A kész halfűszer használatával pedig könnyű a dolgunk, hogy hamar asztalra kerüljön az ételünk! ;)
    Kislányomnak a cukkini annyira bejött a halas fűszerrel, hogy abból még egy adagot kellett sütnöm még frissiben. :)
    Tipp: ha marad mártás, mikor már a hal csak emlék, cukor és majonéz hozzáadásával könnyedén tartárrá alakítható más típusú húsok mellé!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá