Fokhagymás garnéla egészben recept

Hozzávalók:
- 500 gr garnéla rák, nem tisztított
- 10-15 gerezd fokhagyma
- 2 dl olíva olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 citrom
Elkészítése:
A fagyasztott garnélákat langyos vízzel átmosom, szárazra törlöm. Hevítek olíva olajat a serpenyőbe, ebbe belerakom a présel fokhagymát és az apróra vágott friss petrezselymet. 2-3 percig hagyom sülni a hagymát, majd belerakom a garnélákat.
Kb 5-7 percig forgatom ebben az isteni fokhagymás olajban a rákokat, onnan lehet tudni, hogy elég a sütésből, ha szép pirosak lesznek, és össze kunkorodnak. Nem szabad túl sütni, mert megkeményedik a rákhús!
ezután még szórok rá friss petrezselymet és egy fél citrom levét is ráfacsarom.
Sózni nem fontos, de aki mégis nagyon sósan étkezik, annak mégis javaslom.
Fokhagymás barna vagy fehér rizzsel az igazi.
Tipp:
A serpenyőben lévő fokhagymás szószt rá csurgatom a rákra tálaláskor, és a pucolást követően ebbe bele mártogatható.
A maradék szószt pitával, vagy pirítóssal kitunkolva a mennyben érzi magát az ember!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »