Fokhagymás garnéla egészben recept

Hozzávalók:
- 500 gr garnéla rák, nem tisztított
- 10-15 gerezd fokhagyma
- 2 dl olíva olaj
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 citrom
Elkészítése:
A fagyasztott garnélákat langyos vízzel átmosom, szárazra törlöm. Hevítek olíva olajat a serpenyőbe, ebbe belerakom a présel fokhagymát és az apróra vágott friss petrezselymet. 2-3 percig hagyom sülni a hagymát, majd belerakom a garnélákat.
Kb 5-7 percig forgatom ebben az isteni fokhagymás olajban a rákokat, onnan lehet tudni, hogy elég a sütésből, ha szép pirosak lesznek, és össze kunkorodnak. Nem szabad túl sütni, mert megkeményedik a rákhús!
ezután még szórok rá friss petrezselymet és egy fél citrom levét is ráfacsarom.
Sózni nem fontos, de aki mégis nagyon sósan étkezik, annak mégis javaslom.
Fokhagymás barna vagy fehér rizzsel az igazi.
Tipp:
A serpenyőben lévő fokhagymás szószt rá csurgatom a rákra tálaláskor, és a pucolást követően ebbe bele mártogatható.
A maradék szószt pitával, vagy pirítóssal kitunkolva a mennyben érzi magát az ember!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »