Hozzávalók:
Elkészítése:
A fagyasztott garnélákat langyos vízzel átmosom, szárazra törlöm. Hevítek olíva olajat a serpenyőbe, ebbe belerakom a présel fokhagymát és az apróra vágott friss petrezselymet. 2-3 percig hagyom sülni a hagymát, majd belerakom a garnélákat.
Kb 5-7 percig forgatom ebben az isteni fokhagymás olajban a rákokat, onnan lehet tudni, hogy elég a sütésből, ha szép pirosak lesznek, és össze kunkorodnak. Nem szabad túl sütni, mert megkeményedik a rákhús!
ezután még szórok rá friss petrezselymet és egy fél citrom levét is ráfacsarom.
Sózni nem fontos, de aki mégis nagyon sósan étkezik, annak mégis javaslom.
Fokhagymás barna vagy fehér rizzsel az igazi.
A serpenyőben lévő fokhagymás szószt rá csurgatom a rákra tálaláskor, és a pucolást követően ebbe bele mártogatható.
A maradék szószt pitával, vagy pirítóssal kitunkolva a mennyben érzi magát az ember!