Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fekete harcsa tejfölös-zöldséges szószban recept

Fekete harcsa tejfölös-zöldséges szószban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg fekete harcsa
    • 1 nagy vöröshagyma
    • 3 dl fehérbor
    • 3 dl víz
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1/2 kg mexikói zöldségkeverék
    • őrölt bors
    • 1/2 mk szerecsendió
    • 1 db zöldségleves kocka
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A harcsát mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután ízlés szerint daraboljuk fel, majd tegyük félre. (én kisebb kockákra vágtam fel)

    A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, majd a lángot mérsékelve főzzük puhára.

    Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, majd a a visszamaradt hagymát, kanállal passzírozzuk át. (én a hagymának kb. a 3/4 részét passzíroztam bele a lébe) Ezután a hagymás-levet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.

    A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Ezután kevergetve, addig főzzük még kezd besűrűsödni. Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, majd keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. (először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged pár perc után annyi levet, hogy egy szószos állagot kapunk)

    Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük.

    Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is. Ezután óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.

    Tálaláskor ízlés szerinti körettel tálaljuk. Én rizst készítettem hozzá, de krumplipürével, tésztával is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá